Intelligente processen voor TNB’s

Stem efficiënt af met andere spelers uit de elektriciteitsketen en ga slim om met het beheer van de grids in de toekomst. Ik help je daarbij.

Uitdagingen voor de hoogspanningsgrids

Wereldwijd neemt de vraag naar elektriciteit steeds verder toe. Tegelijk stijgt ook het aandeel van variabele hernieuwbare energie. Dat maakt het voor TNB’s steeds moeilijker om de grids in balans te houden. Tijd dus voor een nieuwe visie op de elektriciteitsketen.

Slimme processen voor de toekomst

Als energie-expert help ik jou om die visie te realiseren. Ik verbeter mee je processen om zo een antwoord te geven op deze uitdagingen:

  • Beter communiceren met DNB’s en producenten door intelligente forecasting.
  • Opslagcapaciteit gebruiken voor optimale grid balans.
  • Vlot afstemmen met producenten om de nodige capaciteit te garanderen.
  • Nog beter inspelen op de steeds grotere Europese grid-interconnectiviteit.

ICT is de sleutel om hoog- en middenspanningsgrids intelligenter te maken. Doordat ik ook de vertaalslag naar ICT maak, help ik je processen verder te automatiseren.

Totaaloplossing met visie

Je uitdagingen vragen om doordachte oplossingen. Die bouw ik op 3 pijlers:

  1. Helikopterzicht. Ik adviseer TNB’s, DNB’s en producenten. Ik kan je dus helpen om je processen ook af te stemmen op veranderingen in de hele value chain, met oog op de smart grids van de toekomst.
  2. Ervaring procesoptimalisatie. Ik help organisaties al jaren om processen efficiënter te maken vanuit diverse invalshoeken. Duurzame efficiëntie en betrouwbaarheid van de grids, daar ga ik voor.
  3. Energie-expert. Door mijn kennis en ervaring in de energiesector dring ik snel door tot de kern van je uitdaging. Ik ben dus meteen inzetbaar.

Het resultaat? Een duurzame totaaloplossing met oog voor de hele waardeketen en de smart grids van de toekomst.

om te bespreken hoe ik jouw processen
intelligenter en toekomstgericht kan maken.